Tee oliiviöljyn tuoreustesti ja samalla herkullinen Mani-perunasalaatti.

Testiä kutsutaan myös nimellä “kuuma peruna -testi”.

Oliiviöljyä on helppo maistaa kuoritun uuniperunan/keitetyn perunan päältä.

Hyvälaatuinen oliiviöljy tuoksuu miellyttävälle, mukana tuoreen vastaleikatun ruohon tuoksua, maaseudun tuoksua rankkasateen jäljiltä, tuoreiden oliivien ja oliivinlehtien tuoksua, kaikki ihanat aromit, jotka assosioituvat oliiviöljyn hedelmäiseen aromiin. Huonolaatuinen oliiviöljy tuoksuu tunkkaiselta kaadettaessa kuuman perunan päälle.

Tässä resepti herkulliseen lämpimään ”Mani” perunasalaattiin Kalamatan alueelta ja samalla voit tehdä ”kuuma peruna -testin”.

Tarvitset

  • perunoita
  • merisuolaa
  • oreganoa
  • Gaea oliiviöljyä
  • vastajauhettua mustapippuria

Pese ja kuivaa perunat. Laita uunivuoan pohjalle runsaasti merisuolaa. Aseta perunat suolan päälle ja paista 180-asteisessa uunissa noin 1h 15min tai kunnes perunat ovat kypsyneet. Kun perunat ovat yhä lämpimiä kuori ne ja riko niiden rakenne muussaamalla. Kaada oliiviöljy perunoiden päälle ja suorita “kuuma peruna -testi”. Lisää oliiviöljyä ja muussaa perunaa lisää haarukalla. Lisää merisuola ja oregano. Halutessasi jauha tuoretta mustapippuria perunasalaatin päälle ja tarjoile. Voit myös syödä herkulliset uuniperunat sellaisenaan oliiviöljyn kera.