LAATUOLIIVIT SUORAAN KREIKASTA

OLIIVIÖLJYJEN AATELIA KREIKAN AURINGON ALTA

Hienovaraisen makuiset Gaea Extra Virgin-oliiviöljyt valmistetaan

  • käsin poimituista
  • kreikkalaisista oliiveista
  • kylmäerottamalla
  • alle 24 tunnin sisällä poimimisesta

Gaean oliiviöljyt ovat hiilineutraalisertifioituja ja ne ovat saaneet useita merkittäviä kansainvälisiä tunnustuksia korkeasta laadusta ja mausta. Maailman palkituimmat oliiviöljyt tulevat Gaealta.

Kaikki Suomessa myytävät Gaean Extra Virgin oliiviöljyt valmistetaan Koroneiki-oliiveista, mutta ovat makuprofiileiltaan erilaisia riippuen siitä, missä oliivit ovat kasvaneet. Gaea Kalamata tulee Kalamatan alueelta Peloponnesoksen niemimaalta ja Gaea Sitia itäiseltä Kreetalta, mikä on yksi maailman tunnetuimmista oliiviöljyn tuotantoalueista. Gaea Kritsa ja Gaea Luomu oliiviöljyt tulevat myös Kreetalta. Oliiviöljyvalikoimamme löytyy täältä.

Maista oliiviöljyä joko sellaisenaan, dippaa siihen leipää tai tee ”kuuma peruna-testi”, ohjeet täältä.

PITKÄT PERINTEET TAKAAVAT MAISTUVAT OLIIVIT

Kreikassa on viljelty oliiveja jo tuhansia vuosia, sillä maaperä ja ilmasto ovat tähän suotuisia. Oliivin viljelyn pitkän perinteen ansiosta kreikkalaiset ovat tarkkoja syömiensä oliivien laadusta ja suosivat erityisesti Kalamata-lajiketta. Laadukkaat oliivit tunnistaa kaupan hyllyltä siitä, etteivät ne sisällä mitään ylimääräistä.

Gaea Kalamata-oliivit saavat kypsyä puussa kaksi kuukautta muita oliiveja pidempään; ne poimitaan vasta joulukuussa lokakuun sijaan. Saavuttaessaan luonnollisen ja täyden kypsyytensä puussa oliivit muuttuvat rakenteeltaan pehmeiksi, saaden samalla tyypillisen mustanliilan värinsä. Gaean Kalamata-oliiveja ei siis värjätä keinotekoisesti, eikä niiden valmistuksessa käytetä arominvahventeita eikä muita lisäaineita.

Gaean vihreät oliivit ovat suuria ja maukkaita. Suurin osa Gaean vihreistä oliiveista ovat joko Halkidiki- tai Amfissa-oliiveja Kreikan pohjois-ja keskiosista. Vihreät oliivit korjataan vuosittain lokakuussa.

Gaean Kalamata- ja vihreitä oliiveja löytyy kivellisinä, kivettöminä, luomuna, sekoituksina, lasipurkissa tai innovatiivisessa soft bag-pakkauksessa. Kokeile ja löydä oma suosikkisi!